Frisk og lækker Laks i Citronsauce
Delikat og frisk!

Frisk og lækker Laks i Citronsauce

Denne ret går man sjældent galt med. Virkelig god, sund og velsmagende

25 minOpskrift af:

Det skal du bruge

200g laks
Grove ris
1-2 Citron
Estragon
Mælk (eller fløde)
Grøntsagsboullion
Salt og Peber

Start med at krydr laksen med salt og peber, evt lidt persille hvis du er til det.

Sæt din grove Ris over i vand, og lad dem koge i 20-30 min, alt afhænger af hvad der står på pakken.

Da denne ret er sund og fedtfattig steger vi uden olie eller smør, hvorfor vi steger laksen i Citron, som i øvrigt også giver en helt fantastisk smag til laksen.
Pres citronsaft ud på panden, og start panden på middel varme. Lad panden stå indtil den er varm, og kom herefter laksen på panden, og skællen ned mod panden.
Efter din Laks har været panden i 1-2 minutter, presser du yderligere citronsaft udover din laks for at tilføre lidt særlig smag til fisken.

Saucen:
Hæld Mælk i en gryde (Hvor meget mælk kommer an på antal personer), tilføj herefter lidt Grøntsagsboullion, og lad det varme op i et par minutter (ikke til kogepunktet).
Når mælken er blevet varm tilsætter du lidt revet citronskal, samt presser du citronsaft ned i gryden til resten af blandingen. Herefter tilsætter du estragon, samt salt og peber, og lader det stå at simre nogle minutter, hvorefter du til sidst lader det komme op til kogepunktet. Husk at smag saucen til undervejs.

Når saucen er færdig, hældes dette udover Laksen og dine grove. Du er nu klar til at sætte tænderne i dette nemme og lækre måltid.