Spejderens opskrift på en snobrødsdej
Prøv at lav snobrød med naturens naturlige ingredienser

Spejderens opskrift på en snobrødsdej

Kreativ og anderledes bud på en snobrøds-dej hvor naturens ingredienser kommer i spil.

15minOpskrift af:

Det skal du bruge

300 ml vand
1 tsk salt
1 tsk. olie
500 g mel
10 g gær
"Den hemmelige ingrediens"

Bland gæret i vandet med olie og salt. Tilsæt mel løbende under omrøring og ælt det sammen. Lad hæve i 1 time.

Tilsæt hakket “Hemmeligt krydderi” fra naturen.

Snobrød bliver lige pludselig løftet til et helt nyt niveau, når man begynder at blande noget natur i retten.

Som fyld i snobrød kan man finde friske bær i naturen.

Som krydderi foreslår jeg at man prøver sig frem med forskellige slags spiselige planter.

Husk, at det altid er de friske – ofte lysegrønne – skud på planten der er bedst at spise.

Prøv f.eks. med:
mælkebøtteblade, skvalderkål, skovsyre, solbærblade, hyldeblomster, bellis, løgkarse, ramsløg, bøgeblade, eller hvad man lige har enten i sin have/nyttehave eller i sit nærmeste skovområde.

Ukrudt kan sagtens være et spændende krydderi.

Hak planterne og ælt dem ind i dejen som du snor rundt om pinden. – Dit snobrød får nu en dejlig naturlig smag.

Har du en opskrift du gerne vil dele?

Har du en opskrift du gerne vil dele med andre? Vi kredditerer dig selvfølgelig med navn, link samt sender vi dig en gratis madplans print-selv-plakat fra byPlayArt som tak

Del opskrift