Cremet risotto der smager fantastisk
Blød, cremet og lækker risotto

Cremet risotto der smager fantastisk

Nyd denne opskrift til en fantastisk Risotto. Cremet og blød som en risotto skal være.

30-40Opskrift af:

Det skal du bruge

1 liter grøntsagsbouillon (Eller med kylling)
En klat smør
2.spsk olivenolie
1 løg
2 fede hvidløg (pillede)
Bladselleri
400 gram risotto ris
2 glas tør hvidvin
Parmesan efter behov

Jeg elsker Risotto, det smager bare så godt, og derfor vil jeg meget gerne dele ud af denne lækre risotto opskrift som jeg ofte laver når der kommer gæster.

Sådan gør du:
Opvarm fonden, samtidig med du opvarmer smøret og olivenolie i en anden gryde.
Tilsæt finthakket løg, samt finthakket hvidløg og bladselleri, hvorefter dette skal svitses ved jævn svag varme i omkring 10-15 minutter.
Tilsæt herefter risotto risene, og varm godt og grundigt op.

Risene begynder hurtigt at stege, hvorfor så skal røre omhyggeligt i gryden, og efter et par minutter er de en smule gennemsigtige.
Nu skal du tilsætte hvidvin, imens du forsat røre rundt i gryden. Alkoholen fra vinen fordamper og efterlader en fantastisk smag.

Når dine ris har absorberet hvidvinen, tilsætter du din fond (boullion) løbende imens du forsætter med at røre rundt- Krydr evt med en smule salt. Skru herefter ned for varmen og lad det stå simre imens du forsat røre rundt. Lad dine ris absorbere din fond (boullion) før du tilsætter flere ingredienser. Forsæt med at tilføre mere fond løbende, indtil risene er godt møre, og husk at smag til undervejs.  Dette tager ca 15-20 minutter.

Efter 15-20 minutter, slukker du for varmen på kogepladen. Herefter tilsætter du lidt smør, samt parmesan ost og forsætter med at røre rundt lidt endnu. Læg herefter låg på gryden og lad det stå og at trække nogle minutter. Det er vigtigt du lader den trække, da det er det som giver risottoen sin lækre cremede konsistens og smag.

Det var vidst det. Så er det bare nyde den. Jeg håber meget du bliver glad for opskriften. Jeg er i hvert fald helt vild med denne Risotto.