Klassisk thai ret som smager himmelsk
Chicken Cashew, Thai Style

Klassisk thai ret som smager himmelsk

Jeg var for nylig i Thailand hvor jeg prøvede den klassiske Thai-ret, Chicken Cashew. Dette smagte så fantastisk og er blevet min nye yndlingsret. Her vil jeg prøve at give dig min opskrift på at lave denne sindsygt lækre ret.

20-30 minOpskrift af:

Det skal du bruge

Til Saucen
1 spsk soya sauce
1 spsk mørk soya sauce
1 spsk fiske sauce
1 spsk brunt sugar (Kan undværes hvis man vil lave den sundere)
1 spsk water

Til kylling på panden:
2 spsk vegetabilsk olie
2 fede hvidløg, finthakket
1/2 løg, hakket
4-8 tørre chilier, alt efter hvor stærkt du ønsker retten
1 håndfuld cashew nødder
2 kyllinge/bryst filetter som du skærer i små stykker
1 rød peber som skæres i små firkanter

Tag alle ingredienser til saucen og rør det sammen i en stor skål, og sæt den herefter til siden.

Tag en wok/pande frem og hæld din olie herpå og start panden på medium varme. Når olien er varm nok, kan du smide cashewnødderne på panden. Steg nødderne til de har en gylden brun farve, dette tager som regel et par minutter. Når de har fået et par minutter, tager du dem af panden, og ligger dem til at tørre på et stykke køkkenrulle.

Tag dit finthakket hvidløg og tørre chilier og smid dette på panden. Lad det stege i ca 5 minutter, hvorefter du tilføjer kyllingen. Steg det indtil kyllingen er færdigstegt, hvorefter du tilsætter dine cashewnødder igen.

Herefter tilsætter du din sauce, og blandet alle ingredienser godt sammen på panden. Giv det 3-5 minutter, også er din ret klar. Jeg vil anbefale at du serverer det sammen med Jasminris da det komplimenterer retten super godt.